Novosti

Zbrinjavanje građevinskog otpada koji sadrži azbest, bez naknade – do 31. prosinca

Od 1. listopada pa do 31. prosinca ove godine, Grad Karlovac i Čistoća d.o.o. Karlovac osigurali su građanima grada Karlovca zbrinjavanje građevinskog otpada koji sadrži azbest bez naknade. Za tu je svrhu u rebalansu Gradskog proračuna osigurano 130 tisuća kuna.

Građani grada Karlovca (isključivo građani s područja Grada Karlovca – fizičke osobe koje ne obavljaju gospodarsku djelatnost), mogu bez naknade zbrinuti građevinski otpad koji sadrži azbest (azbestne ploče), na Odlagalištu otpada na Ilovcu (Zagrebačka 17 d, Karlovac). Može se zbrinuti azbestni materijal (salonitne ploče) s krovišta obiteljskih stambenih i pomoćnih objekata koji se nalaze na području grada Karlovca.

Građani sami trebaju organizirati dovoz na Odlagalište, uz napomenu da salonitne ploče moraju biti na paleti maksimalne  visine do 80 cm, zamotane strech folijom ili u vrećama, odnosno nikako ne smiju biti rasute.

Zaprimanje otpada se vrši uz predočenje osobne iskaznice te se ujedno ispunjava izjava kojom se potvrđuje da je otpad koji se želi zbrinuti s nekretnine koja se nalazi na području grada Karlovca.

Radno vrijeme Odlagališta tijekom kojeg građani mogu dovesti građevinski otpad koji sadrži azbest: ponedjeljak, srijeda, petak od 7 do 15 sati te utorak i četvrtak od 12 do 20 sati.